Artiklar om Träning • Hälsa • Kost

Dåliga PT-utbildningar i fokus

Problemet med oseriösa och undermåliga PT-utbildningar har återigen tagits upp i media efter att ett utbildningsföretag som bedrivit PT-utbildningar anmälts av sina elever och fällts i allmänna reklamationsnämnden (se inslaget från TV 4).
 

LÄS MER ››

CSN-berättigad PT-utbildning i Spanien

Drömmer du om bli Personlig Tränare men saknar de ekonomiska medlen?  

LÄS MER ››

Spanien är populäraste landet för utlandsstudier

Varje år gör Sveriges största söktjänst för eftergymnasial utbildning undersökningar om vad och var de studieintresserade helst vill studera.
 

LÄS MER ››

Kom och träffa oss...

Vill du bli Personlig Tränare eller Kostrådgivare? 

LÄS MER ››

Livet som Personlig Tränare

Vi får ofta frågor från folk som är intresserade av PT-yrket men inte riktigt vet vad de har att vänta sig efter en avklarad PT-utbildning. Hur lätt är det att få jobb som Personlig Tränare? Hur ser vardagen ut när man väl arbetar som PT? För att få svar på dessa och andra ofta förekommande frågor har vi bestämt oss för att intervjua en av våra tidigare elever, Laura Mänty Silva. Laura tog sin PT-licens via IPTA under våren 2017 och arbetar idag som Personlig Tränare på KeepTraining i sin hemstad Uppsala. 

LÄS MER ››

Möt vår första stipendiat

Slivana Omar (23 år, Malmö) har blivit utsedd till vinnare av vår tävling och får ett stipendium till PT-utbildningen på IPTA  

LÄS MER ››

10 i topp fitnesstrender för 2017

Vilka blir de största trenderna inom träning år 2017? Den högt ansedda ACSM ger oss svaret i sin årliga sammanställning av de största trenderna inom fitness- och träningsvärlden.

 

LÄS MER ››

5 träningsprinciper

Det finns ett antal grundläggande principer inom träning som alla som tränar seriöst borde känna till. De här principerna ska vara vägledande inför alla beslut man tar gällande upplägget av träningen. De hjälper dig att hitta svaren till frågor som:  Vad är det som ska tränas? Med vilken intensitet? Hur ofta? Hur lång ska passet vara?  Här tar vi upp fem viktiga träningsprinciper.
 

LÄS MER ››

Blir du en sämre löpare av stretching?

En god löpekonomi är förutom hög syreupptagningsförmåga en viktig faktor för prestationen i löpning och något att eftersträva för den som vill vara en duktig löpare. Något som visat sig öka löpekonomin är en viss stelhet i senor, ligament och muskler (eng. musculotendinous stiffness) eftersom det leder till en större så kallad ”gummibandeffekt” där elastisk energi lagras i de passiva strukturerna (senor, ligament, muskler) under fotisättningen och utnyttjas sedan för att skapa kraft vid frånskjutet. Detta gör att musklerna inte behöver arbeta lika mycket och leder därför till en lägre energiförbrukning, dvs. ökad löpekonomi.

 

LÄS MER ››

Vilken är den bästa PT-utbildningen?

Funderar du på att utbilda dig till Personlig Tränare? Då vill du kanske veta vilken som är den bästa Personlig Tränare (PT) utbildningen. 

LÄS MER ››

Senaste artiklar
RSS
Arkiv