Artiklar om Träning • Hälsa • Kost

Livet som Personlig Tränare

Vi får ofta frågor från folk som är intresserade av PT-yrket men inte riktigt vet vad de har att vänta sig efter en avklarad PT-utbildning. Hur lätt är det att få jobb som Personlig Tränare? Hur ser vardagen ut när man väl arbetar som PT? För att få svar på dessa och andra ofta förekommande frågor har vi bestämt oss för att intervjua en av våra tidigare elever, Laura Mänty Silva. Laura tog sin PT-licens via IPTA under våren 2017 och arbetar idag som Personlig Tränare på KeepTraining i sin hemstad Uppsala. 

LÄS MER ››

Möt vår första stipendiat

Slivana Omar (23 år, Malmö) har blivit utsedd till vinnare av vår tävling och får ett stipendium till PT-utbildningen på IPTA  

LÄS MER ››

10 i topp fitnesstrender för 2017

Vilka blir de största trenderna inom träning år 2017? Den högt ansedda ACSM ger oss svaret i sin årliga sammanställning av de största trenderna inom fitness- och träningsvärlden.

 

LÄS MER ››

5 träningsprinciper

Det finns ett antal grundläggande principer inom träning som alla som tränar seriöst borde känna till. De här principerna ska vara vägledande inför alla beslut man tar gällande upplägget av träningen. De hjälper dig att hitta svaren till frågor som:  Vad är det som ska tränas? Med vilken intensitet? Hur ofta? Hur lång ska passet vara?  Här tar vi upp fem viktiga träningsprinciper.
 

LÄS MER ››

Vilken är den bästa PT-utbildningen?

Funderar du på att utbilda dig till Personlig Tränare? Då vill du kanske veta vilken som är den bästa Personlig Tränare (PT) utbildningen. 

LÄS MER ››

Allt om protein 3: Pulver vs. mat

Pulver vs. mat. Vilket är bäst? Är det absolut nödvändigt att äta proteintillskott i pulverform eller räcker det med vanlig mat för att uppnå maximal effekt av träningingen?  Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar. Läs vidare så får du veta vad som är bäst för just dig...  

LÄS MER ››

Vitlök som fettförbrännare

Fungerar vitlök som en fettförbrännare? Det finns en hel del bevis för att vitlök både kan stimulera fettförbränningen och hindra fettinlagring. De flesta studier hittils har bestått av cell- och djurstudier men ganska nyligen kom den första studien på människor ut. Läs vidare och få reda på vad man kom fram till…  
 

LÄS MER ››

Vilka tränar mest i Europa?

Det verkar som att europeerna blir allt mer hälsomedvetna och fysiskt aktiva. Förra året ökade antalet nya medlemmar på gym och träningsanläggningar med 11 miljoner visar en färsk rapport, ”European Health & Fitness Market Report 2016”. I rapporten har man bland annat undersökt hur stor andel av befolkningen (i procent) som är medlemmar på ett gym eller träningsanläggning. Sverige kommer där på andra plats men Norge är det land där flest tränar på gym. Det land där flest människor är medlemmar på ett gym eller träningsanläggning är tyskland. Storbritanien kommer på en andra plats.
 

LÄS MER ››

Rätt träning håller dig ung (Del 2)

I ett tidigare inlägg, Rätt träning håller dig ung, talade jag om sarcopeni (den åldersrelaterade förlusten av muskelmassa och styrka) och om styrketräning som ett effektivt medel för att motverka åldrandets effekter på kroppen. I det här inlägget kommer du att få lära dig hur äldre människor bör styrketräna för optimala resultat och för att hålla kroppen ung och stark. Det är nyttig information vare sig du är en Personlig Tränare som har några äldre klienter (vilket de flesta har) eller en vanlig motionär som vill hålla sig i form livet ut.
 

LÄS MER ››