CERTIFIERAD KOSTRÅDGIVARE

 

Allt fler människor blir idag medvetna om kostens betydelse för hälsan, välmåendet och prestationsförmågan. Därmed ökar också intresset för att förändra ohälsosamma matvanor till det bättre. Men vilka råd och rekommendationer ska man egentligen tro på när man dagligen får ta del av motstridig information i medierna?

För att få hjälp att hitta rätt söker sig allt fler människor till en kostrådgivare. Behovet för människor med kompetens inom kost & näringslära har aldrig varit större och välutbildade kostrådgivare är något som verkligen behövs.

IPTA – International Personal Training Academy – erbjuder dig som vill utbilda dig utomlands den bästa och mest omfattande utbildningen till Certifierad Kostrådgivare som finns på den svenska marknaden. Utbildningen får du dessutom i en unik miljö, den fantastiska semesterstaden Marbella på spanska solkusten med härliga stränder och ett livligt nöjesliv.

Utbildningen till certifierad Kostrådgivare på IPTA är upplagt som en intensivutbildning om sju intensiva dagar i Marbella och nio veckors distansutbildning. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt prov.

KOMMANDE UTBILDNINGAR: 

  • 5 september (Svenska)

 

                        – ANMÄL DIG NU –

FÖRKUNSKAPER
Det är en fördel om du har lite förkunskaper i fysiologi och näringslära. Detta är dock inget krav.

OMFATTNING
Utbildningstiden är totalt 10 veckor, fördelat på 7 intensiva dagar i Marbella och 9 veckors distansutbildning.

INNEHÅLL
Fysiologi
Näringsämnenas uppbyggnad och funktion
Matsmältning och näringsupptag
Energimetabolismen
Dieter
Mat för särskilda grupper
Matallergier och intoleranser
Kostrelaterade sjukdomar
Livsmedelsvetenskap
Idrottsnutrition 
Antropometri
Kostregistrering och beräkningar
Coaching for kostrådgivare
Att förstå och granska ny forskning

PRIS 
1500 EUR (slutpris inkl. moms)  

Priset varierar efter hur nära inpå start bokningen görs (tidig bokning ger alltid bästa priset). I priset ingår lärarledd utbildning, utbildningsmaterial, teoretisk/praktisk examination, utbildningsintyg och licensbevis.

CSN-berättigad utbildning
Utbildningen till Kostrådgivare hos IPTA är den enda i sitt slag som ger rätt till CSN-stöd. Stödet täcker utbildningsavgiften, resan, boendet och försäkringar. Kontakta oss för mer info.

Resa och boende:
Resan och boendet ingår inte i utbildningspaketet. Vi kan hjälpa våra elever genom att ta hand om hotellbokningen. Resan bokar du själv. SAS, Norwegian, Ryanair med flera har flyg från Arlanda till Málaga flygplats, vissa bolag har avgångar varje dag. Från Flygplatsen kan man enkelt ta sig till Marbella med flygbuss eller taxi.

VILLKOR
Här kan du läsa villkoren för våra utbildningar ››

CERTIFIERING 
Efter genomgången utbildning har du möjlighet att bli IPTA Certifierad Kostrådgivare. Detta görs i form en av teoretisk examination online. Kostnaden för licensen ingår i utbildningspriset.

UTBILDNINGSINTYG
Efter genomgången utbildning erhåller du ett utbildningsintyg som visar att du har genomgått utbildningen Certifierad Kostrådgivare hos IPTA.

VILL DU VETA MER?