Licensierad Personlig Tränare – Utbildning i Marbella, Spanien

LIC. PERSONLIG TRÄNARE

IPTA – International Personal Training Academy – erbjuder dig som vill utbilda dig utomlands den bästa och mest omfattande utbildningen till Licensierad Personlig Tränare som finns på den svenska marknaden.

Utbildningen är CSN-berättigad och går dessutom i en unik miljö, den fantastiska semesterstaden Marbella på spanska solkusten. Marbella är ett av Europas hetaste resmål med härliga stränder och ett livligt nöjesliv.

VILL DU HA MER INFORMATION?

Utbildningen Personlig Tränare på IPTA utgörs av två steg (PT steg 1 och PT steg 2) motsvarande EQF level 3 och EQF level 4 enligt den standard som bestämts av Europeactive, organisationen som reglerar den europeiska fitnessbranschen.

PT-utbildningen på IPTA är upplagt som en intensivutbildning där de båda stegen läses i ett svep. Utbildningen börjar med en intensiv lärarledd del om 14 dagar i Marbella följt av 10 veckors distansutbildning. 

Undervisning sker på svenska. Man kan dock välja att gå PT-utbildningen på engelska, i en internationell grupp med elever från hela världen. Info och datum för PT-utbildningen på engelska hittar du här.

 

ANTAGNING 
För att bli antagen krävs minst 2 års erfarenhet av egen styrke- och konditionsträning.

UTBILDNINGENS OMFATTNING
Totalt 3 månader, varav 14 dagar i Marbella och 10 veckor på distans. 

KOMMANDE STARTER: 

– 13 september 

INNEHÅLL
Praktisk del:

Funktionell träning
Rörelseanalys
Stabilitetsträning
Dynamisk rörlighetsträning
Styrketräning
Uthållighetsträning
Mätning av fettprocent
Tester 
Terapeutisk stretching
Olympiska lyft
Löpteknik & koordination

Teoretisk del:

Funktionell anatomi
Fysiologi/ idrottsfysiologi
Biomekanik
Kost &näringslära
Träningslära
Coaching & kommunikation
Testmetodik
Kroppssammansättningsanalys
PT-kunskap
Sälj & marknadsföring
Konsultation/ intervjuteknik

LICENSIERING
För att bli licensierad Personliga Tränare bör du klara av två praktiska och ett teoretiskt prov. De praktiska proven görs under tiden i Marbella och det teoretiska provet görs online efter tio veckors distansutbildning. Du bör också lämna in två hemuppgifter och få dem godkända innan du kan få din licens. Kostnaden för licensen ingår i utbildningspriset.

PRIS 
4800 EUR (inkl. moms)
Priset varierar beroende hur nära start bokningen görs (tidig bokning ger bästa priset). I priset ingår lärarledd utbildning, utbildningsmaterial, teoretisk/praktisk examination, utbildningsintyg och licensbevis.

CSN-berättigad utbildning
PT-utbildningen på IPTA är den enda i sitt slag som ger rätt till CSN-stöd. Stödet täcker utbildningsavgiften, resan, boendet och försäkringar. Kontakta oss för mer info.

Resa 
Resan ingår ej i utbildningspaketet och måste bokas själv. SAS, Norwegian, Ryanair med flera har flyg från Arlanda till Málaga flygplats, vissa bolag har avgångar varje dag. Från Flygplatsen kan man enkelt ta sig till Marbella med taxi eller flygbuss.

VILLKOR
Villkor & allmänna regler för våra utbildningar kan du se här ››

INTERNATIONELL LICENS VIA IPTA
IPTAs licens är ett bevis på att du genomgått en av de mest omfattande utbildningarna inom Personlig Träning. Det är en kvalitetsgaranti för dina framtida arbetsgivare och klienter.

Efter att ha blivit licensierad hos oss är du godkänd för att registrera dig hos European Register of Exercise Professionals EREPS).

Med IPTA blir du Internationellt Licensierad och får möjlighet att arbeta över hela världen.

IPTA har blivit godkänd av Europeactive, före detta European Health and Fitness Association (EHFA), för att det uppfyller dess kvalitetskrav och håller den standard som antagits inom EU.

Efter att ha blivit licensierad hos oss är du godkänd för att registrera dig hos European Register of Exercise Professionals EREPS).

En utbildning som är godkänd av Europeactive och ett medlemskap i EREPS är en förutsättning för att du ska få jobb antingen i Sverige eller utomlands.

Klicka på namnet Europeactive | EREPS eller på loggorna för att läsa mer.